ENLLAÇOS DE LA CASA

.

........... ............BURRÍNDEX................................................. ..................CARTELLERA AMIGA
.................Índex de continguts...............................................................Activitats d'interés

.

....................PASSA LA VIDA..............................................................EL CORRAL DE BUCOMSA
.....................
Pulcribloc.....................................................
...........................................................

14 d’agost del 2013

PASQUAL MOLINA

 

Gandia (1951). Metge. Especialista en cirurgia. Director de la Unitat de Patologia Mamària de Gandia i de Seno Diagnòstic, centre dedicat al diagnòstic precoç del càncer de mama. Jubilat l’any 2021.

Conseller degà del CEIC Alfons el Vell. Organisme Autònom de l’Ajuntament de Gandia. Des de l’any 2003.

Fill Predilecte de Gandia. 2017

Vicepresident en cap de l’Àrea de Cultura de la Societat de Foment d’Agricultura, Industria i Comerç de Gandia. Des de l’any 2016.

Fundador, l’any 1995, de l’Associació Cultural Premi Iaraní. L’associació té com a fi la promoció i el patrocini de les publicacions en valencià sobre la festa de les Falles, i la promoció i el patrocini de les activitats culturals relacionades amb la festa fallera. L’associació creà i patrocinà el Premi Iaraní al millor article d’un llibret de falla  durant 10 anys (1996-2005) i ho va fer amb el Premi de Poesia Joan Climent al millor text o conjunt de texts poètics dels llibrets de falla, el qual ha patrocinat durant 20 anys (2002-2023). Els dos premis en l’àmbit de les comarques centrals valencianes. L’associació, també, ha editat i coeditat diverses publicacions relacionades amb el món de la Festa.

Membre de l’Associació d’Estudis Fallers de València, des dels primers anys. L’Associació creada l’any 1999 té com a objectiu fomentar i divulgar l’estudi de la festa fallera en les seues diverses dimensions (històrica, estètica, sociològica, literària, econòmica...) que permet valorar les Falles i percebre-les com el ric patrimoni cultural que són. 

Impulsor del Premi Roís de Corella a la Trajectòria Literària Global, el qual està inclòs, des del 2017, dins dels Premis Literaris Ciutat de Gandia.

Impulsor del Premi a la Trajectòria Cultural d’una Persona o d’una Entitat de la comarca de la Safor, atorgat per la Societat de Foment d’Agricultura, Industria i Comerç de Gandia. Des de l’any 2017.

Articulista del diari LEVANTE-EMV la Safor-la Marina. Article setmanal d’opinió en la columna “Anem fent” publicat des d’octubre fins abril següent. Des de l’any 2007.

Articulista de Radio Gandia de la Cadena SER: Article setmanal d’opinió en l’espai radiofònic “Des de la vorera” en antena des del més de maig fins el mes d’octubre. 2003-2016.

Col·laborador de les revistes: Gente de la Safor i Safor Guia. Col·laborador del diari Las Provincias.

Autor del Llibre del cinquantenari de la Junta Local Fallera de Gandia (1997).

Autor del Llibre del cinquantenari de la Germandat del Crist de les Angoixes de la Setmana Santa de Gandia (2003).

Director editorial de la revista-anuari Foc i Flama (1996-1999).

Creador de la Revista Les Falles de Gandia (1996-2004).

Director editorial del llibre Foment d’AIC, cent anys fent Gandia, en el qual han col·laborat 61 autors i consta de 550 pàgines i 703 fotografies. Editat per la Societat de Foment d’AIC de Gandia i patrocinat per l’Excel·lentíssim Ajuntament de Gandia. (2023)

Director editorial del llibre 20 anys del Premi de Poesia Joan Climent, coeditat per La Societat de Foment d’AIC de Gandia, el CEIC Alfons el Vell de Gandia i la Federació de Falles. Junta Local Fallera de Gandia.

Creador i editor del programa Temps de falles de Gandia Televisió. (1999-2001)

Ha dirigit, amb Vicenta Llorca, l’equip editorial del llibret de la Falla de Corea de Gandia, el qual va aconseguir el Premi Lluís Català al millor llibret de les falles de Gandia en diverses ocasions, així com també el Premi CEIC Alfons el Vell a la millor qualitat literària dels llibrets de falla, i l’any 2006, el primer premi de la Generalitat Valenciana a l’ús del valencià en els llibrets de falla de tota la Comunitat Valenciana, sent, fins el moment, l’únic llibret entre els de les Falles de Gandia que ha aconseguit l’esmentat guardó. 

És el delegat de l’Associació d’Estudis Fallers, responsable de la organització de la Mostra de Llibrets de la Comunitat Valenciana junt amb la Federació de Falles. Junta Local Fallera de Gandia. A la Mostra, que es celebra anualment a Gandia, acudeixen les comissions falleres a presentar els seus llibrets i a veure els que s’han publicat per tot arreu del territori festiu de la Comunitat Valenciana eixe any. Des de l’any 2005.

És, per designació, assessor espiritual de Burrera Comprimida SA. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars