ENLLAÇOS DE LA CASA

.

........... ............BURRÍNDEX................................................. ..................CARTELLERA AMIGA
.................Índex de continguts...............................................................Activitats d'interés

.

....................PASSA LA VIDA..............................................................EL CORRAL DE BUCOMSA
.....................
Pulcribloc.....................................................
...........................................................

14 d’agost de 2013

PASQUAL MOLINA


Gandia (1951). Metge. Especialista en cirurgia. Director de la Unitat de Patologia Mamària de Gandia i de Seno Diagnòstic, centre dedicat al diagnòstic precoç del càncer de mama.

Conseller del CEIC Alfons el Vell. Organisme Autònom de l’Ajuntament de Gandia. És el Cap de l’Àrea de la Salut.

Articulista del diari Levante-EMV la Safor: Una setmana més, Anem fent! Articulista de Radio Gandia de la Cadena SER: Ara que en tinc cinquanta, Glossari impenitent, Políticament incorrecte, Des de la vorera. Col·laborador de les revistes: Gente de la Safor i Safor Guia. Col·laborador del diari Las Provincias.

Autor del Llibre del cinquantenari de la JLF de Gandia (1997). Autor del Llibre del cinquantenari de la Germandat del Crist de les Angoixes de la Setmana Santa de Gandia (2003).

Creador i editor del programa Temps de falles de Gandia Televisió.

Fundador de l’Associació Cultural Premi Iaraní. L’associació té com a fi la promoció i el patrocini de les publicacions en valencià sobre la festa de les Falles, i la promoció i el patrocini de les activitats culturals relacionades amb la festa fallera. L’associació patrocinà el Premi Iaraní al millor article d’un llibret de falla i en l’actualitat ho fa amb el Premi de Poesia Joan Climent al millor text o conjunt de texts poètics dels llibrets de falla. Els dos premis en l’àmbit de les comarques centrals valencianes. L’associació edita i coedita publicacions relacionades amb el món de la festa.

Membre de l’Associació d’Estudis Fallers de València que té com a objectiu fomentar i divulgar l’estudi de la festa fallera en les seues diverses dimensions (històrica, estètica, sociològica, literària, econòmica...) que permet valorar les Falles i percebre-les com el ric patrimoni cultural que són. 

Ha dirigit, amb Vicenta Llorca, l’equip editorial del llibret de la Falla de Corea de Gandia, el qual va aconseguir el Premi Lluís Català al millor llibret de les falles de Gandia en diverses ocasions, així com també el Premi CEIC Alfons el Vell a la millor qualitat literària dels llibrets de falla, i l’any 2006, el primer premi de la Generalitat Valenciana a l’ús del valencià en els llibrets de falla. 

És, per designació, assessor espiritual de Burrera Comprimida SA. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars