ENLLAÇOS DE LA CASA

.

........... ............BURRÍNDEX................................................. ..................CARTELLERA AMIGA
.................Índex de continguts...............................................................Activitats d'interés

.

....................PASSA LA VIDA..............................................................EL CORRAL DE BUCOMSA
.....................
Pulcribloc.....................................................
...........................................................

12 de juny del 2011

BURRIVÍDEOS DE LA GAMBA

La comparsa de moros AL HAGAMBA MUZA és una institució festera pegolina a la qual pertanyen una bona part dels components de BURRERA COMPRIMIDA. La història de l'esmentada filà ("La Gamba" per als amics) està repleta d'activitats burriartístiques de tots els colors.

Gràcies a la tasca de Vicent Torres i Pep Trotonta, a més de l'especialista en audiovisuals Sergi Miralles, tots ells gambers de pro, hem pogut recuperar molta documentació, que ja donàvem per perduda, concernent a les referides activitats. Al web de La Gamba (http://lagamba.mforos.com/) estan penjades totes les troballes recopilades fins al moment; nosaltres ens hem permés emprar-ne algunes per a il·lustrar el nostre humil burribloc:



1) DOBLATGE A JESÚS HERMIDA (TELEGAMBA-89) 


Fragment del vídeo pertanyent al 20é aniversari de la fundació d'AL HAGAMBA MUZA. Bolufer dobla a qui fou un conegut presentador de televisió. Les imatges es van extraure d'un programa de sobretaula (A mi manera) que Hermida conduïa aleshores. Curiosament, el susdit programa celebrava eixe dia la caiguda del Mur de Berlín, a poques hores del seu enderrocament oficial. Al vídeo original, Don Jesús elucubrava sobre l'alegria del tal esdeveniment, mentre tot l'equip del programa li feia cor amb la cançó La paloma. Lògicament, el text del doblatge no té res a fotre amb l'original, i la cançó que se sent de fons és el conegut Nabucco, de Verdi (no teníem a mà cap disc de La paloma). 


                                  

Aclarim que, l'any 89, els ordinadors eren artefactes complicats i amb molt poques prestacions; programes per a tractar àudios i vídeos no hi havia i els discos eren de vinil. Els muntatges estan fets amb una doble platina rudimentària, i utilitzant alternativament les dues pistes dels vídeos VHS, una per a embotir la veu, i l'altra per a la música. Els tècnics actuals no s'expliquen com podíem aconseguir aquests resultats.




2) TRÀILERS AMB DOBLATGES CAPGIRATS (TELEGAMBA 89)

Escenes de pel·lícules i falques molt conegudes van ser pertorbades amb la simple acció del doblatge casolà. Personatges com Charlton Heston, Sophia Loren, Robert de Niro o els Larrañaga (pare i filla) canviaven totalment el sentit de les seues interpretacions amb les veus de Nando Miralles, El Pintat de Parevell, Campoy o Salvador i Juanjo Bolufer:

                                       


3) ENTREVISTA VIPERINA (ANY 97)


El Pintat de Parevell i Bolufer burlaven el trellat amb una entrevista al més pur estil de Canal 9 (en fons i en forma). Fragment del vídeo pertanyent a la capitania de La Gamba de l'any 97. 


                                    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars