ENLLAÇOS DE LA CASA

.

........... ............BURRÍNDEX................................................. ..................CARTELLERA AMIGA
.................Índex de continguts...............................................................Activitats d'interés

.

....................PASSA LA VIDA..............................................................EL CORRAL DE BUCOMSA
.....................
Pulcribloc.....................................................
...........................................................

17 de març del 2011

LA BURRERA EN FLAMES


FALLA BUCOMSA-BURRERA I ADJACENTS
Falla virtual infundada 
(encara no està fundada)


DOMICILI SOCIAL:
burreracomprimida.blogspot.com


FALLA 2011:
Lema: Ridículum vitae
Artista: Macareno les Penyes
Poeta: Rafa Burilla 




PRESIDENT D'HONOR PERPETU I PERMANENT:
Don en Furgoneto Pastizal de la Santa Infancia i Mtnez de la Barbacoa Alta
Figatell d'or amb fulles de verdolaga marina i peretes de la reina

FALLERA MAJOR PROVISIONAL:
Senyoreta donya na Patrocinio Bataclan de la Cacofonia Ronca
Figatell de coure bifurcat amb pàmpols onerosos i flors del pitiminí

JUNTA EXECUTIVA:
Aquesta falla ha estat creada recentment per la secció fallera de BUCOMSA en un rampell d'altruisme faller, però es va decidir no fundar-la encara. Per tant, fins el moment de la tal fundació no es cobriran les places vacants de la Junta Executiva, que estarà formada per un president itinerant, 14 vicepresidències primeres, 28 secretaris, 94 vicesecretaris adjunts, 928 càrrecs diversos (tresorers, comptadors, encarregats de loteria, delegats, vicedelegats, subdelegats subdividits en quotes alíquotes, i un vocal).

RECORD DE LA PRESENTACIÓ 2011

Mantenidor: En Floripondi Sánchez de la Prominència Acústica

Patrocinio Bataclan. Fallera Major virtual  Bucomsa-Burrera i adjacents
RAMPELLADA FALLERA (SONET RIC)
(Sonet de setze versos florals de caire lopedeveguí)

Si fallera hagués sigut Na Violant
i hagués pogut triar mantenidor,
no hi hauria vist com Lope altre millor,
per artista, per poeta i per galant.

Però Lope haguera escrit escatimant
un sonet, omplint els versos de rigor,
i jo crec que una fallera, si és major,
ha de rebre un rendibú més abundant.

Heus-me ací, amb dos quartetes per davant,
capficat en la mampresa il·lusionant
d’ordenar setze versicles en renglera...

Ja en tinc dotze ordits en rima falaguera,
amb espurnes de gramàtica fallera
i a l’estil del rimador més purità...

Si els dos últims sumen setze arreu manera...
doncs... Ja poden començar la mascletà! 



Amb aquest poema el nostre mantenido reprovava d'alguna manera l'excessiu puritanisme de Lope de Vega, que mai no es va atrevir a compondre sonets de més de catorze versos. En Floripondi va aconseguir burlar la normativa i va abastar setze unitats versiculars d'una tongada, però li va faltar poc per a arribar a disset versos.

En acabar la solemne recitació del sonet setzeversí, la Fallera Major va tenir un rampell de fúria fallera i va acaçar en Floripondi per tot l'escenari a la pota coixa, al temps que el públic cridava entusiasmat: mateu-lo! 
En Floripondi cantant els gojos. A tothom se li va posar la pell de gallina


Entrega de rams. Nomenament dels nous figatells d'or amb fulles de verdolaga marinaen presència de les autoritats competents

No!... no és donya Rita. És la nostra vicefallera major, na Pepiqueta Pomez

Rosa fresca i bledenera,
poma de la galta roja:
en mirar tos ulls de goja
he perdut la cervellera.

Per tu estic embacorat
en tan llest que abans estava!
 i a xorros me cau la bava
quan estic al teu costat! 
                                                                                                                         
                                                                                                                       Floripondi Sánchez


Foto esquerra: El mantenidor, emocionat, plorant a llàgrima viva
Foto centre: Evocació histèrica a la memòria de Don Furgoneto
Foto dreta: Una fallera interina diu al públic: au! me'n vaig!

Moment àlgid de l'exaltació

CRÒNICA DE LA PRESENTACIÓ FALLERA


L'autoritat posant la primera
pedra d'un nou palau, abans
d'acudir a la presentació

El passat dia 30 de febrer va tindre lloc la presentació de les nostres falleres majors i menors, reines de la verema i les seues respectives corts d'honor. El Saló Roig de la Bucomsa Corporation havia sigut engalanat amb els seus millors adreços, i el galliner ubicat al corral contigu al recinte, on se situen els comuns de l'edifici, va ser traslladat provisionalment a un altre lloc per tal d'evitar que les gallines s'astoraren durant la celebració i destorbaren el desenrroll(1) de l'exaltació.

L'evento(2) va començar amb uns minuts de retard, ja que les autoritats estaven inaugurant "plans confiança" i posant primeres pedres pertot arreu, i van demorar la seua imprescindible presència (durant el transcurs de l'acte es van absentar tres o quatre concejals per a inaugurar un parell de coses que havien quedat pendents, però van tornar de seguida).

El presentador, Paco Redolí, va començar la seua intervenció agraint al públic la seua assistència i saludant, amb només vint minuts, totes i cadascuna de les personalitats que eren presents a la sala. Després va presentar les falleres, a les quals dedicava paraules sonores, solemnes i emotives mentre creuaven la passarel·la. Redolí rematava cada presentació amb una estrofa de caire poètic on relacionava cada fallera amb una flor. Al públic, se li van posar els pèls de punta quan, en arribar Patrocinio Bataclan a l'escenari, Paco va exclamar amb la veu entretallada:

Oh! flor del pitiminí
que olores bafs d'encanteri,
com els capolls d'alhelí
que posen al cementeri.

Pròxima imatge corporativa
de Canal Nueve
En Floripondi Sánchez és un reconegut valencià de soca-rel, però va optar per pronunciar el seu discurs en castellà per si hi havia anglesos i madrilenys entre el públic. Així doncs va començar demanant disculpes si en algun moment, pres per l'emoció, se'n passava al valencià.  "Tengo ese defecto" --va espetar.

Perdón, pueblo mio, si me paso al valenciano
sin darme cuenta. Tengo ese defecto!
En Floripondi --Flori per als amics-- és un home apolític, però molt patriota. Per això va fer un repàs exhaustiu a totes les grandeses de la nostra terreta: la Copa Amèrica..., la carrera de Fòrmula I..., la visita del Papa, que segons Flori pensa tornar a menjar paella..., la transformació del Cabanyal..., el futur estadi del València CF..., o l'Alqueria blanca, obra d'una televisió modèlica i envejada... foren alguns dels milanta detalls que l'esmentat orador va referir amb impol·luta eloqüència. Especialment apoteòsic fou el moment que en Floripondi es va arrancar per peteneres i va dir "somos la comunidad de la riquea, del progrés i del futuro". En Flori va estar especialment brillant durant la recitació dels poemes dedicats a la Fallera Major, a qui va exaltar entre versos, bromes i consells... "fes como jo i no te fiques mai en política com eixos que, en lloc de dir comunitat diuen país, i en lloc de dir vixca València diuen gairebé" (ací, l'orador va trair deliberadament la seua promesa i va exclamar algunes eufòries en valencià campsí, la qual cosa va ser rebuda pel públic de manera molt simpàtica). 

Patrocinio es va dirigir al mantenidor amb llàgrimes als ulls, i amb el tartamudeig propi de les fortes emocions va exclamar...: "el valencià jo también lo parlo... un poquet.... vixca balensia!! En eixe moment va començar a plorar a llàgrima viva i no va poder continuar. 

BURRERA COMPRIMIDA SA
La burrera del futur
A requeriment del presentador, el públic es va posar en peu per tal d'escoltar l'himne oficial, però a la megafonia de la sala, en lloc de sonar l'himne del mestre Serrano van començar els compassos de... LA MUIXERANGA!!.... Ahhhhh!!, exclamaren alguns... Ohhhhhh!!, mussitaren uns altres... i Ui, ui, uiiiiiii, pensaren els més temorosos. El desconcert era notori i alguns exaltats ja s'havien disposat per a solucionar el caos a base de garrot (fins i tot, algú va arribar a acusar el tècnic de traïdor i catalanista)...

...però abans que la sang arribara al riu es va descobrir que tot havia sigut una farsa muntada pels xicots de Burrera Comprimida...

...uns s'ho van prendre amb simpatia i ens van dedicar un somriure de complicitat, uns altres feien cara de pocs amics, i la resta no van entendre res... Però de tot ha d'haver en la vinya del senyor, no troben?

Au!

(1) DESENROLL. Paraula pertanyent al valencià campsí
(2) EVENTO. Paraula que ha posat de moda el Facebook



NOTA:
En aquests moments estem plantant la falla. Quan estiga acabada podran visitar-la a través de l'enllaç que oportunament els indicarem. Gràcies.



2 comentaris:

  1. Una falla amb molt de "fundament". Com ha quedat "la cremà"?

    ResponElimina
  2. En poques hores publicarem una nova parida fallera on es podrà veure la falla que vam plantar, la qual podran visitar a través d'un sistema virtual que ens hem inventat (hem aplicat una tècnica que hem batejat com "virtualitat manual). També podran veure com es va cremar el monument. Una altra novetat que hem aportat al món faller virtual ha estat el sistema d'encendre les mascletaes; ací, en lloc d'ordenar la Fallera Major al nyor pirotècnic que encenga la mascletà, l'encén ella mateix disparant a la metxa amb una escopeta de dos canons. Un èxit de falla, senyora... i un luxe comptar amb visitants com vosté.

    ResponElimina

Entrades populars