ENLLAÇOS DE LA CASA

.

........... ............BURRÍNDEX................................................. ..................CARTELLERA AMIGA
.................Índex de continguts...............................................................Activitats d'interés

.

....................PASSA LA VIDA..............................................................EL CORRAL DE BUCOMSA
.....................
Pulcribloc.....................................................
...........................................................

18 de març del 2012

PEPES, FALLES, PRIMAVERES I ALTRES ALEGRIES

Ja se sap que el dia Sant Josep, a banda de les celebracions falleres i l'onomàstica dels Peps i les Pepes, és la data que anuncia la imminent entrada de la primavera. I hui hem rebut dues precioses estampes que, per la seua plàstica, la seua representativitat i, a més, perquè han estat enviades per quatre Pepes amigues, hem considerat necessària la seua publicació al burribloc que ara tenen entre cella i cella. Amb això volem agrair tan grats enviaments, i felicitar-les a elles, a la resta de Joseps i de Josepes de la nostra galàxia, i a tota la gent que té a bé honorar amb les seues visites aquesta humil publicació virtual. Sobren les paraules: 

PEPA GUARDIOLA (mestra i escriptora), a través de Facebook, ens ha dedicat aquesta sublim estampa, acompanyada del següent comentari: Encara es poden veure ametlers florits a Xàbia. Els camins de la Vall són un passeig agradable per als qui hem decidit quedar-nos a casa i passar Sant Josep gaudint de la pau del poble. Bon cap de setmana llarg.

Bon cap de setmana, nyora Pepa. I bona primavera, bon any i bon tot. Aquesta foto fa bo el vell refrany que diu: Una imatge val més que mil paraules.






-------------------------------------------------------------------------------------------



Més Pepes bones: PEPA PONS, PEPA ESTELA i PEPA ESPINÓS.  Les tres són mestres del Col·legi Públic AMBRA (Pego), lloc on han celebrat una festa fallera en estat pur. Amb excuses onomàstiques, les tres referides Pepes (que no PPs) foren proclamades falleres majors i reines del foc, i fou el seu mantenidor en Salvador Pascual (el Cantero), mestre d'escola i mestre també en tasques paròdiques ordides a colp de la mateixa burrera que nosaltres hem mamat. A la foto es veuen les tres dames susdites custodiant la falla "El retall", on es conten les desventures del Col·legi Públic ARROP I TALLADETES. Com veuran, la indumentària de les regines no té pèrdua. El monument faller cap damunt d'una cadira, però així són les petites grans coses que només tenen per finalitat alegrar existències, tonificar cossos i enriquir esperits. 


Volem agrair a l'organització de la falla EL RETALL que hagen inclòs al decorat escènic l'auca de la Burrera (cliiic) (darrere el cap de Pepa Pons es pot veure una part). No debades, el dibuixant de l'esmentat treball ha sigut alumne d'eixa santa casa i del seu eficient professorat. 

3 comentaris:

  1. Gràcies per la felicitació bloquaire. La foto de les branques d'ametler no té cap vàlua comparada amb la de la falla "el retall" i les tres "tocaies" meues. La bellesa graciosa dels ametlers és espontània de la natura esperonada per la força primaveral, mentre que la graciosa bellesa de falleres i falla és fruit de la humana intel.ligència esperonada per la força corrupta de la dreta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per a gràcies, les que vosté té, nyora Pepa. Les dues fotos són poemes visuals de primera magnitud; la de les branques d'ametler és poesia lírica, i la de la paròdia fallera és poesia satírica. Tot allò que desperta emocions és art, i l'art només saben practicar-lo els artistes (i vostés ho són). Practicar misèries és cosa de polítics dolents, i d'això ja sap vosté que estem massa ben servits. Salut i felicitats, senyora.

      Elimina
  2. Gràcies per les paraules de Pepa Guardiola, és un orgull per a nosaltres. I gràcies per la interpretació de les imatges per part de Salvador Bolufer. Ningú ho haguera fet millor. Són imatges que anuncien l’entrada de la primavera amb la seua lluminositat i somriure. No deixarem que ho enterbolisca cap mena de pluja “rara” que intente minvar-ho.

    ResponElimina

Entrades populars